Digitalisering: een zegen voor wie kwaliteitsvol wil communiceren


De wereld digitaliseert razendsnel

De snelle digitalisatie stoot op uitdagingen bij veel organisaties, hun werknemers en hun klanten. Maar vergis je niet: voor wie de digitale revolutie omarmt, is ze geen vloek, maar een zegen. Daar zijn veel commerciële bedrijven zich al lang bewust van.

 

De digitale revolutie heeft enorme mogelijkheden gecreëerd voor bestaande bedrijven om hun service te verbeteren en voor nieuwe bedrijven om te starten.

 

Er zijn zelfs gloednieuwe markten ontstaan, zoals social media, en bestaande markten hebben zich helemaal vernieuwd of uitgebreid, denk maar aan internetbankieren, webshops, online gaming, ...

 

Troeven voor stads- en gemeentebesturen

Voor stads- en gemeentebesturen biedt digitalisering niks dan troeven. Want laten we een kat een kat noemen: de Vlaamse lokale overheden, van burgemeester tot loketbediende, zetten zich keihard in voor hun inwoners en leveren erg goed werk af.

 

Maar helaas straalt dat vaak niet af op hun imago. Van ‘log’ tot ‘ontransparant’ tot zelfs ‘kafkaiaans’, allemaal labels die overheidsprocessen en -communicatie niet van zich afgeschud krijgen. Nochtans liggen de digitale mogelijkheden daarvoor voor het grijpen.

 

 

Processen en informatie-uitwisseling stroomlijnen

Vandaag de dag zijn alle knowhow en tools voorhanden om de processen van (lokale) overheden en de manier waarop ze daarover communiceren met hun inwoners, volledig af te stemmen op de verwachtingen van de moderne consument.

Waarom zou je als stad of gemeente niet kunnen wat de Bol.com’s van deze wereld wél kunnen?

Het antwoord is simpel: er is geen reden. Het kan wél. Je moet enkel weten hoe.

 

Waarom beschouwen velen – je medewerkers en inwoners zijn wellicht geen uitzondering - het dan toch als onhaalbaar?

 

Dat antwoord is simpel: drempels. Elk pad naar meer digitalisering lijkt ermee geplaveid. En die drempels blokkeren het zicht op het einddoel: efficiënte, kwaliteitsvolle en aangename communicatie.

 

Het is de vaakst gemaakte fout bij digitale transformatieprojecten: volle gas op technologievlak. En de mensen, die moeten maar zorgen dat ze mee zijn. In dit document leer je dat het ook op dat vlak anders kan. Anders moét.

 

Blogserie

In deze blog serie ga ik achtereenvolgens in op de uitdagingen bij de digitale transformatie, gevolgd door een blik op de belangrijkste aandachtspunten en hoe wij aankijken tegen implementatie trajecten.

 

Wil je graag weten wat wij precies kunnen doen voor jouw stad of gemeente? Aarzel dan niet ons te contacteren. Wij gaan graag het gesprek aan.