Centraal beheer van Producten- en Dienstencatalogus


Producten- en Dienstencatalogus

Waar beheert jouw bestuur haar Producten- en Dienstencatalogus (PDC)? Wellicht in de CMS-tool in functie van publicatie op de website. En bevat deze lijst alle producten en diensten van het bestuur?

iGEN bevat in basis de PDC-catalogus van IPDC Vlaanderen maar is – uiteraard – uitbreidbaar met andere producten en diensten voor uw bestuur.

Centrale PDC-catalogus

Elk product uit de IPDC catalogus is binnen iGEN gekoppeld aan één van de generieke processen uit de iGEN procesbibliotheek. Op deze manier ontstaat er een zogenaamde ‘product-proces-combinatie’.

Een automatische notificatie is voorzien op het moment dat een PDC product een update heeft gekregen vanuit de productencatalogus.

Deze combinatie laat toe om, naast de beschrijving van het product of de dienst die bedoeld is voor de burger en op de website gepubliceerd kan worden, ook de mogelijkheid om aan diezelfde basis de procesbeschrijving toe te voegen. Zo ontstaat er een centrale PDC-catalogus die zowel de informatie voor uw klanten als de informatie voor uw interne medewerker bevat.

De meeste CMS-systemen die bij de Vlaamse besturen gebruikt worden, hebben op dit moment al een integratie ontwikkeld (en operationeel) met de PDC-catalogus binnen iGEN.

VOORDELEN

  • Centraal PDC-beheer in uw bestuur
  • Koppeling met IPDC Vlaanderen
  • Producten en diensten gekoppeld aan generieke processen
  • Publicatie op website middels integratie met CMS-applicaties
  • Informatie voor klanten en interne medewerkers

Wil je hier meer over lezen? Download dan dit e-Book in PDF formaat.


Download e-Book